LamanTulisCikEiyla

19 Februari 2011

Nak Tukar Phone Pe Yer???


Sekarang aku guna NOKIA 5250 tapi buhsan lah pula.Rasa macam nak tukar phone lain jer tapi xtau phone ape.Phone nie ok cuma xder flash time amek gambar,no 3G(walaupun kg aku xder line 3G kan)..








Dalam kepala otak aku nie mcm2 phone aku nak guna.....Rasa mcm nak guna Sony Ericsson G705.Phone bagi aku sume ckup dah 3G,camera with flash,wifi spec & mcm2 lg lah..Harga berpatutan kira mampu lagi aku nak beli..Aku tgk mmber aku 2 yang berkenan,tapi sekarang payah pulak nak cari yang ori..Aku lebih minat phone sony dari dulu,tapi ari 2 dah terbeli NOKIa pula...adoiii aiii



Tapi hati nie teringin pulak nak try phone yang keyboard QWERTY..emm phone sekarang ada jugak tp full touch payah nak applicate kan..asyik tersilap jer..Contoh mcm NOKIA E72,E71,E63 or E55..Tapi kalau boleh harga yang mampu beli dah lah..huhuhu..Teringin nak beli C3 ari 2 tapi dya punya spec biasa jer..Adalah wifi spec,3G mcm2 lagilah..Tapi emmm ntahlah...

17 Februari 2011

FlaShBack MemoRy ~Episod 3~

Nak story ape lg yerk??Miss F pun xtau dah...Panjang sangat Love Story Miss F with MMS nie...hehehehe...emm Miss F lompat jauh lah senang sikit nk cerita...hehehe
One day MMS ajak Miss F p mandi manda kat Air Terjun Bukit Hijau..p dgn member2 dya sekali & member MMS nama Aiman bwk awek dya sekali Cik Fara Miss F panggil...We all p satu van je..Emm syok juga lah...mandi sampai x hengat dunia..sakan jugalah masing2 mandi...and sakan juga we all sempitkan diri dalam van 2..(ikan sardin pun kalah you all).Actually, start Miss F couple dgn MMS nie,we all rajin berjalan..Macam2 tempat MMS bawa Miss F..(maklumlah Miss F kan dikategorikan sebagai pelancong juga)..Sampaikan Miss F lagi tau tempat2 kat SP atau area2 situ...huhuhu..Anyway nak dijadikan cerita kami adalah sepasang KEKASIH yang sentiasa menjelajah dunia(dunia SP jelah)..hehehe

Last year dalam bulan November - Disember we all berjalan lagi...Macam2 tempat we all p..huhuhu.Pesta Pinang,Alor Setar(p sambut New Year), Pantai Murni(mkn angin) & mcm2 lagilah...x teringat pula..





FlaShBack MemoRy ~Episod 2~

Lepas jer we all tukar2 num phone, rajinlah MMS nie msj Miss F..Miss F layan jer...
First just as friend, tapi lama2 agaknya hati dah berkenan kot(ayat nk baik jer) we all pun declare lah as BOYFRIEND & GIRLFRIEND(i like!!!!!)
MMS pun rajin ajak Miss F keluar(dating tp beramai2)..Tempat yang always we all tuju mn lg kalau kt SP kan of course Central Square..
Satu hari, MMS minta Miss F pakai baju kurung..MMS kata nk bawa Miss F p kenduri,Miss F pakailah alang2 nk p kelas sekali..Rupa2nya MMS bawa p jumpa family dia(control ayulah Miss F)..Miss F cakap kt MMS "oooo patut suruh ayang pakai baju kurung erk?ada udang sebalik batu.." MMS boleh jawab pula "awat x sudi ke datang rumah abang??"(adoiii leh wat ayat tacing pulak)..hehehehe...
Balik dari rumah MMS, dya bawa p ANEKA(tempat bdk2 Gurun lepak)..p karok pula dya nie..(dgn Miss F berbaju kurung kan..)hehhee..
Start that day, Miss F selalu tidur rumah MMS( nk balik kg jauh kan,so tumpanglah rumah MMS)..MMS pun selalu ajak keluar follow member2 dya...(dya nie lbih kurang geng2 masuk air)..Miss F pn jadi rapat or kamceng ngan aweks geng2 MMS..

10 Februari 2011

Manusia Yg Pelik

akU peLik tgK MANUSIA Yg SukA jgA tpI kaiN orG laIn...
Pe dIorang niE xDer Keja laiN ker...
Kain DiaoranG 2 dH bAguIh Sgt Ka??
KaluT Sgt Nak Amek Tau haL oRg!!!!!!!!!!!!