LamanTulisCikEiyla

20 Julai 2011

:::::Cik Eiyla - Away to SP & SomeWhere at Taiping


Last week Cik Eiyla and family go to SP to get my diploma. AfterAlready complete, my whole family go to Pasar Rabu on the other hand near Alor Setar. Already satisfied our streets go to Taiping on the other hand drop in my uncle's house to bathe and eat. Shortly after that,we went straight streets near Taiping Lake's Garden. After that we continue our journey to return to Melaka


Cik Eiyla time singgah makan kat Rembau...Nie before we all pergi SP...We drop by my uncle house, Pektam...










Yang nie we all kat Taman Tasik Taiping...saja rehat2kan minda..




07 Julai 2011

Abang, walaupun ayang tau tak mungkin abang dapat baca apa yang ayang tulis nie, tapi ayang harap sangat abang dapat berubah...Walaupun bukan untuk ayang, tapi pikirlah untuk family abang sendiri...Depa dah banyak berkorban untuk abang, jangan pentingkan diri sendiri lagi lepas nie...Depa memang harapkan abang selama nie...

Ayang hanya orang luar kenyataannya, tapi ayang nak sangat tengok abang berubah seadanya...Tolonglah berubah untuk masa depan abang sendiri...TOLONG SAYANG!!!! Cukuplah semua kesalahan yang abang buat sebelum nie...Jangan ulang walau sedikit pun kesalahan yang berat nie...Ayang merayu pada abang...

Ayang harap lepas nie abang berubah jadi abang yang baru bagi ayang...

Jagalah orang yang kita sayang dengan sepenuh hati dan keihklasan...Jangan kerana sesuatu balasan atau hanya berdasarkan mulut manis!!!Mulut memang boleh berkata-kata segalanya, tapi hati yang tulus tak mungkin akan dapat kita bagi...

Jangan hanya kerana diri kita seorang, kita akan menyusahkan semua orang di sekeliling kita...Kita sepatutnya menjaga mereka dengan sebaiknya bukan menyusahkan mereka dengan segala kejahatan atau keburukan yang kita sendiri lakukan...

Kita sentiasa memerlukan orang di sekeliling kita untuk menjadi penguaT semangat diri kita...Kita tak boleh mementingkan diri sendiri kerana kita amat memerlukan semua orang...Jangan jadi manusia yang sombong  dan bodoh hanya kerana keegoaan kita sendiri...

Ingatlah Allah maha adil dan saksama...Setiap perbuatan kita ada pembalasan yang kita akan terima...Jahat perbuatan kita, buruklah pembalasan yang kita dapat...Tapi ingatlah Allah bukan kejam...Jangan sia-siakan peluang yang ada depan mata...Genggam dan rapatkan dalam jiwa sendiri!!!!

:::::cikeiyla - Words of My Hearts

Rasanya masuk hari nie dah ckup seminggu Cik Eiyla tak berhubung lagsung dgn En Shah...Rindu dlm hati nie tak payah nak cakaplah...Memang perit nak tanggung sorang2...lantaklah apa org nak ckap...Minah gedik ke, terlebih layan perasaan ker, emo semacam ke apa Cik Eiyla [eduli!!!! Dyaorang rasa ke apa yg Cik Eiyla rasa la nie??? Tak langsung kan???Tau nak 'kondem' org je...

Bahkanlah Cik Eiyla jauh dari En Shah, kalau dekat mmg tiap hari Cik Eiyla p kat En Shah...Walau kenyataannya mmg tak boleh kan...Nak sedih pun tak guna, benda dah jadi...Orang tua2 pernah cakap...'SESAL DAHULU PENDAPATAN, SESAL KEMUDIAN MEMANG DAH TAK GUNA LAGI'...Cik Eiyla harap sgt2 lpas nie En Shah pilihlah kawan yg bawa ke arah kebaikan...

Kita nak hidup nie kena pndai pilih kawan, jgn cari kawan yg lebih menjahanamkan kita...Kalau ada yg terbaca blog nie, TOLONG jgn nak terasa hati pulak!!!!Ampa pn boleh diamkan bnda2 serius nie...Nasib baik aku ada KAWAN SEJATI yang kesian kan aku  nie....Aku paham kenapa ampa nak rahsiakan, tapi aku nie berhak tau semua psai dya...Bukan aku tak kenal dya sbelum nie...Tak payah ampa nak sorok2...

Klau fmily dya aku paham kenapa nak smbunyi2...Depa malu...Aku kenai sangat dgn diri En Shah sebenarnya...tapi TOLONGLAH jgn nak smbunyi2 nie...Lama2 aku akan dapat tau juga...Benda macam nie tak boleh nak sorok2 lagi...Time HAPPY bukan main ampa cerita sakan dgn aku, awat jadi mcm nie ampa nak smbunyi??Psai pa pula???

Cik Eiyla harap sgt, lepas je kejadian nie semua orang insaf...Lebih hargai KEHIDUPAN!!!!Jgn nak berseronok je tau...Akibatnya jadi macam la nie....semua org susah sebabkan diri ampa sorang!!!!

05 Julai 2011


Apa Salah Diri Ku

" Ya Allah Ya Tuhanku...Apakah nasib diriku ditimpa musibah sebegini??? Adakah ini salah satu dugaan yang amat besar Engkau turunkan padaku??? Aku redha Ya Allah...Engkau kuatkanlah semangatku untuk menghadapi semua ini...Aku berharap Engkau tidak merampas kebahagiaan aku dengan sekelip mata...Aku berdoa Ya Allah...Hanya padaMu aku berserah selamanya...

Aku berdoa semoga orang2 yang aku sayangi tidak mudah putus asa untuk meneruskan kehidupannya akan datang...Aku mohon padaMu Ya Allah...  "


                        
Gelap Seketika DuniaKu.....

Cik Eiyla dapat satu berita yg betul2 buat hidup Cik Eiyla gelap seketika...Selama En Shah hilang nie mmg tak ada sapa yg story apa2...Cik Eiyla tak sangka yang depa semua smbunyi sesuatu yg serius dari Cik eiyla...
Cik Eiyla bersyukur dapat kawan yg betul2 sejati dlm hidup Cik Eiyla..Sampai hati depa buat Cik Eiyla mcm nie...Cik Eiyla tak layak ke nak rasa bahagia???

Yang sebenarnya En Shah bukan hilang tapi .......................Cik Eiyla tak nak aibkan sapa2..Biarlah Cik Eiyla tanggung sorang2 semua nie...Cik eiyla cuma sedih dengan apa yang depa2 nie buat kat Cik Eiyla...Tak apalah Cik Eiyla masih boleh sabar sampai En Shah contact Cik Eiyla sendiri...

Cik Eiyla nak En Shah terangkan satu2 kenapa En Shah sanggup buat Cik Eiyla buat mcm nie sekali...


.....................Hati Dalam Kesedihan

Cik Eiyla tgh sedih...En Shah hilang p mn tak tau...Dah masuk 5 hari En Shah hilang mcm 2 ja..Tak contact langsung Cik Eiyla..Cik Eiyla tak tau apa yg dah jadi..Cik Eiyla langsung tak blh nak contact En Shah...Hp off..Sunyi sepi mcm 2 ja...Cik Eiyla risau sgt2...Apa yang jadi kat En Shah tak taulah...

Cik Eiyla tanya family En Shah pun sama ja...Jwapan yg mengecewakan...Cik Eiyla ada tanya member2 En Shah pun sama juga...Hati Cik Eiyla risau sangat2...Walaupun En Shah selalu tuduh Cik Eiyla macam2 tapi Cik Eiyla syg sgt2 kat En Shah..

"Ya Allah Ya Tuhanku jauhkanlah bencana dari menimpa insan yang kusayangi...Lindungilah mereka dari segala kejahatan"

Cik Eiyla harap satu dua hari nie En Shah contact Cik Eiyla...Cik Eiyla berharap sgt2...


02 Julai 2011

:::::cikeiyla - BLOGGERS !!!!!

Lately Cik Eiyla kerap jgk jd stalker kat blog2 yang ada..(stkat yg Cik Eiyla tau lah)...Emm mula2 Cik Eiyla stalker kbnyakan blog yg ada nie, mmg sukalah bca kan...Yang tergolong dlm dunia artis nie mcm2 aktiviti dyaorg..Tapi dah lma2 Cik Eiyla rsa mcm boring & mnyampah plk..Bukan sbb Cik Eiyla jeles tgk traffic dyaorg nie, but kadang2 tgk writing dyaorg nie mcm lbh nk mnunjuk2 plak..

Cik Eiyla tak nak menuding kat sape2 yer(sape yg mkn aiskrim rsalah sejuknya...)Maklumlah depa nie pun dah kategori retiss katanya..Korang semua yg bca post nie jgn nak mengamook plak kt Cik Eiyla,..Cik Eiyla just bg pndapat je OK!!!Jgn cepat nak naik angin yerr...

Ala mesti ramai yg tau antara2 blogger yg Cik Eiyla maksudkan...Tapi apa pn Cik Eiyla ttap jdi stalker jgk kat blog2 depa nie...Saja nak tmbah pngetahuan lg dlm penulisan blog nie...Cuma satu je Cik Eiyla kurang setuju, Cik Eiyla da lah tanya pndapat blogger sorang nie...Cik Eiyla nak tau mcm mana nak buat payment kat Nuffnang..Maklumlah dya msti dah byk pngalaman kan...Tapi YANG HADOOO jo...Sikit pn tak dapat maklum blas..Kalau ya pn bgilah pndapat skit...