LamanTulisCikEiyla

18 September 2011

:.... Cik Eiyla ....: Continue My Studies ! !

Yes ! Hujung bulan nie ( insyaallah ) Cik Eiyla nak sambung study balik . Kali nie tak lah jauh sangat just kat Shah Alam jer , kat MSU ! Cik Eiyla betul2 happy sebabnya nak study balik semula kan . Yela dah berapa lama dok kat rumah je , cari2 kerja tapi tak dapat khabar berita lagi ! So Cik Eiyla pun ameklah kputusan nak sambung stidy balik ..


Mulanya macam nie , Cik Eiyla tak tau pun dapat tawaran nak sambung study nie ! Bulan puasa lepas , ada POSLAJU call Cik Eiyla tanyakan alamat rumah sewa Cik Eiyla yang lama ( kat Sg Petani Kedah ) . Cik Eiyla ingatka just pos biasa jer maklumlah pic konvo Cik Eiyla pun tak amek lagi !

Cik Eiyla mintaklah tolong member Cik Eiyla poskan ( sebelum raya lagi dah minta nie ! ) . Tunggu punya tunggu tak juga sampai2 benda yang Cik Eiyla suruh pos . Lama2 Cik Eiyla suruh je member lain bukakkan surat 2 ! Happy gila bila member 2 cakap

" kak Faz , kak Faz dapat sambung Bachelor in Computer Forensic dekat MSU ".

" bila date register nya ? "

" 12 hb nie , macam mana kak faz ? "

Sedih je Cik Eiyla baca sms 2 mula2nya . Yela dah happy nie nak sambung study , tapi bila tau tarikhnya kecewa pun ada juga ! Tapi Cik Eiyla tak putus asa , Cik Eiyla call CNC MSU nak tanyakan hal nie macam mana kan . Lega Cik Eiyla bila dya kata boleh postponed sampai hujung bulan nie !


La pula family Cik Eiyla tengah susah hati nenek Cik Eiyla masuk hospital . 2 malam lepas Cik Eiyla tolong jagakan dekat hospital.

So Cik Eiyla harap sangat2 dapatlah nak sambung study hujung bulan nie ! INSYAALLAH . .






MSU , HERE I COME !

05 September 2011

:.... Cik Eiyla ....: Aidilfitri Bersama

Raya ke-3 Cik Eiyla & kawan2 sekolah dulu konvoilah p raya rumah2 member & cikgu2 time sekolah dulu . Memang seronoklah kan dapat kumpul ramai2, konvoi p serbu rumah cikgu time sekolah dulu . Jumpa balik kawan2 yang lama tak jumpa, yelah masing2 dah wat hal masing2 kan memang susahlah nak jumpa . Bila raya macam nie lah baru dapat kumpul ramai2 & time masing2 belum kahwin lah masa yang sesuai kumpul kan .


Ada juga kawan2 Cik Eiyla yang dah kahwin tapi tak rapat & memang jarang kumpul pun so senanglah kerja . Masing2 dah sepakat kumpul dekat rumah Fihara pagi 2 baru p rumah2 yang lain . Dah ada semua teruslah jalankan misi konvoi kami nie .






nielah suasana bila dah berkumpul ramai2 . memang riuh lah time nie . Nak tunggu mana yang belum sampai lagi ...



Bila semua dah sampai barulah kami mulakan perjalanan konvoi kami nie ( ayat tak tahan ! ) Tapi biasalah kan kita nie merancang je memang takkan perfect lah apa yang kita buat . Konvoi nie memang syok tapi agak kelam kabutlah jadinya . Sat naik atas sat turun bawah memang pening ar masing2 nie . Huuhuhu ...



Tapi apa2 pun meriah tetap meriah konvoi kami nie ! Maklumlah bukan dapat jumpa selalu kan . .








:.... Cik Eiyla ....: Riang Ria Di Aidilfitri


Firstly Cik Eiyla nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, Maaf Zahir & Batin !

Walaupun dah seminggu raya kan, Cik Eiyla tak peduli ... HahAha .... Cik Eiyla punya sukalah nak wish bila pun kan, maklumlah mood raya still ada kan so memang taklah Cik Eiyla nak on9 awal2 ...
Tahun nie raya still macam yang lepas2 maklumlah masing2 dah besar kan . Tapi duit raya still dapat lagi HIHIhihi...

Jomlah sama2 enjoy tengok pic raya Cik Eiyla nie walaupun tak seberapa .




Yang nie sume family belah ayah Cik Eiyla . Family Cik Eiyla memang lebih perempuan, boleh kira kan yang laki ada berapa kerat je ... Tapi yang nie separuh je sebab family PakLong Cik Eiyla tak balik kampung raya nie . So nie jelah yang ada pagi2 raya 2 . Masing2 gila kamera, HuHu..







Yang nie ibubapa kami semua kira yang tua lah dalam family belah Ayah Cik Eiyla yang ada masa pagi raya 2 .. Ayah Cik Eiyla lah ketuanya . 

Yang sedondon biru ( PakItam & MakItam Cik Eiyla)

Yang tengah ( ofcourse Ayah & Mak Cik Eiyla )

Yang sedondon pink ( PakBusu & Busu Cik Eiyla )


Cik Eiyla satu family pun ada juga ambil gambar untuk kenangan kan ? Memang semua family ada ambil gambar family masing2 . Family Cik Eiyla pun bukan besar mana setakat berapa kerat jer .. Hiihii


setakat nie jelah family Cik Eiyla ( masa depan tak taulah pulak besar mn .. HUHUHU)




Bila masing2 dah gila kamera memang tak boleh nak diselamatkan lagilah . Semuanya mencari kamera pagi2 raya 2, masing2 nak pose tak hengat ! Hahahaha . Nielah rupanya bila Cik Eiyla & sepupu berkumpul ramai2 memang riuh lah pagi raya 2 . 












Nielah gamatnya bila Cik Eiyla & sepupu dah berkumpul ramai2 pastu gila kamera pula kan ? Memang riuhlah mana2 tempat yang ada muka2 we all nie ! !




 Tahun nie memang Cik Eiyla simple je takde nak meriah mana pun.  Dah 22 umur takkan nak raya sakan macam budak2 kan ? So setakat mana yang ada lah .. Lagipun Cik Eiyla belum kerja lagikan so memang harap Ayah & Emak lah lagi . . Insyaallah dah kerja bolehlah bantu sikit2 raya tahun depan .