LamanTulisCikEiyla

19 Jun 2011

  Perlu ke MENGHINA SESAMA SENDIRI ????


cikeiyla ada terbaca tentang seseorang...Maybe cikeiyla dah terlambat utk beri komen / pndapat tp suka ati cikeiyla lah...Blog cikeiyla kan...hihihi

cikeiyla peliklah dgn sikap manusia nie...Bila ada insan yg jujur pada org lain kenapa kita perlu pertikaikan kputusan mereka???Sekurang2nya kan insan2 nie jjur dlm hdup dyaorg, xpyah nak hipokrit...Kalau budak nie kata dya dah takde dara , dah pernah 'maen' or whateverlah ada ke budak nie susahkan hidup yg lain2..Yg kutuk macam2, yg hina, yg keji, yg maki 2 baik sgt ker???Kita sndri tak tau kehidupan org2 mcm nie yg sbenar2nya...Bukan main lg kata org..

cikeiyla bukan nak sokong atau bangga ada insan mcm nie yang dh tersasar jauh tapi just bg pndapat...Ya mmg budak nie mungkin dah wat slah besar bg yang beragama islam,..Tapi bukan ke islam sndiri menyeru umat2nya mmbantu umat lain yg dh sesat...Bukan mencemuh atau menidakkan kehadiran mereka...Betul kan apa cikeiyla cakap...Maaf kalau cikeiyla slah..cikeiyla pun mnusia biasa jgk...Tapi bg cikeiyla sepatut2nya yang kita semua buat just bg nsihat, pndapat yg bernas tak pun bantu budak nie kembalikan...???Bukan biarkan budak nie makin tersasar jauh!!!!

emm bagi cikeiyla masing2 ada pndapat sndiri, so jgn nak judge cikeiyla lain plak..Org2 kita nie kan mcm 2..Bila kita bg pndapat yg tak setuju dgn dyaorg nie mulalah nak hentam sana sini...Macam dah xleh nak wat rundingan...Kalau nak berperang memang pyah nak menanglah...Masing2 berperang mulut jelah nak tnjuk pndapat sape lg hebat!!!!hihihi

:::::cikeiyla - Pemberian Tersayang

Selama 4 tahun cikeiyla & enshah bersama macam2 gift/pemberian yang masing2 terima..Baju, gelang, rantai, cincin & macam2 lagi...Semuanya kami jaga sebaik yang boleh...Walaupun bukan emas916, t shirt POLO ORI, cincin bertakhta berlian tp semuanya dihargai...

cikeiyla simpan semua dgn baik, wlaupun kadang2 ada jgk yg hilang...hihihi...we all nie lbh kurang jer...enshah apa tah lg...bila tnya ada dlm beg lah, smpan kt rumah lah...Macam2 alsan..Tapi takpe yg pnting enshah hargai..


APE PUN  BARANGAN YG DIBERI BUKAN MELAMBANGKAN SATU PERASAAN YANG LAHIR DARI HATI...HANYA SEBAGAI TITIPAN ATAU KENANGAN UNTUK ORG YG KITA SAYANGI







:::::cikeiyla - 2007 ------ > 2011

Bila cikeiyla tgk gambar2 zaman tok kaduk, cikeiyla ckp sorang2.."kalaulah aku dpt blik badan mcm nie kan best, xpyah susah nk bli bju /seluar"..Nak gelak pun ada...heeeeeeee...
Kadang2 cikeiyla pun plik mcm mnlah bdan nie blh naik mendadak mcm 2 jer...Nie blum kawen lg...Adooiiiiyaiii risau cikeiyla...

Dalam kepala otak nie cikeiyla pkir bila nak keja je...Time 2 blhlah badan nie surut dlu..Bayangkan 2007 cikeiyla mula mnetap kt Kedah berat cikeiyla just 47 kg...Skrg nie 2011 dah blik kg(Melaka) just stay dok umah berat trus naik 60 kg +...Mn tak pning kepala...Macam2 cara cikeiyla buat nak trunkan,,Kejap turun kejap naik..Last month cikeiyla timbang trunlah jgk wlaupun x byk...After knduri rumah nnek cikeiyla, alamak naik blik..

Jenuhlah cikeiyla nak trunkan balik nie..Kalau cikeiyla nie berWang, dah lma cikeiyla p SLIMWORLD ke, LONDONWEIGHTMANAGEMENT ke, KEEPSLIM ke atau mcm2 lagilah...Nasib baiklah tak hihihi..

cikeiyla kena kerja keras utk turunkan berat badan...Bukan utk cantik tapi utk kesihatah sama...Cantik adalah no 2 dlm hidup cikeiyla,..

USAHA TANGGA KEJAYAAN

     M O H D  S H A H  I S H A K

 N U R   F A Z I L L A   J I Z A N 

     
            s h ah e y l a


YOU MUST LOVE THE PERSON THAT LOVE YOU
NOT THE PERSON THAT YOU LOVE


    L = Limpahan kasih sayang
    O = Olahan perasaan antara dua hati
    V = Variasi jiwa dua insan bercinta
    E = Ekspresi  cinta yang menyala

12 Jun 2011

Cutelah Cik Epal nie...Suka tengok...

               


Tapi ada juga manusia2 yg dengki dgn Cik Epal nie...siap buat page kt FB lg..Pe msalah admin page nie

pun xtaulah...Jgnlah nk popular  dgn buat mcm nie kan...Nak aibkan org lain utk puaskan ati sndiri...

Kan x elok mcm 2...Sekurang2 nya Cik Epal nie jenis yg terus terang & x hipokrit...Dya tunjukkan diri dya

yang sbenar!!!  Klau admin page nie boleh buat mcm Cik Epal memang cikeiyla "salute"lah..


Berdiri di Atas Kaki Sendiri ok!!!!

:::::cikeiyla - Angan @ Sedar cikeiyla


Impian cikeiyla 


Bila agaknya impian cikeiyla nie nak jadi kenyataan yer...Errmmmm...

Harap2lah jadi kenyataan kan...kat FB relationship 'Engaged'...Bila nak tukar jadi 'Married' pula yer...

Doakan sama2 yer...

Dulu masa mula2 on FB nie cikeiyla x letak pn relationship nie...just letak in relationship jer...Xder pn declair

dgn sape2..Yela konon nak try market..Tapi lama2 enshah nie pun dh pndai ber 'FB'2 nie...

enshah pun mulalah persoalkan FB cikeiyla nie...Dengan rela hatinya cikeiyla pun declair relationship...

Advance lg 2 'engaged' tau...


JOZAN da BEST




memang da best ar JOZAn time nie...Memang kenalah dgn last perfomance...Naik balik semangat nak 


gelak...Paling x tahan time Johan a.k.a Hafiz...

"Begitulah awan nano nano nano nano nano....."


Terbaekkk arr....

Kalau cikeiyla berWANG!!!!!

memang syoklah kalau cikeiyla nie berwang!!!Serta merta cikeiyla p CelcomCenter nak p rembat

Sony Xperia Play nie...Bukan ribu riban RM 848 jer...Gilak ar Celcom nie nak promote  produk dya..

Beli Celcom Exec & then dapatlah Sony Xperia Play nie..Tapi biasalah kan...Time iklan memang 

sembang je lebih...Dah sampai kat CelcomCenter macam2lah kena bayar...Tapi kira ok lah 2 kan...

Kalau ikut harga pasaran memang cecah ar ribu riban nie...

Jom kita usha jap promote Celcom nie...Usha jelah yer...






:::::cikeiyla - Kerinduan Yang Tidak Berpenghujung


Genap 5 bulan 12 hari cikeiyla & enshah berjauhan setakat nie...Sayu hati cikeiyla kenangkan...cikeiyla rindukan

saat2 kami bersama selama 4 tahun 5 bulan 12 hari...Banyak suka duka yang telah kami atasi untuk bersama...

cikeiyla sentiasa pegang kata-kata enshah " Kejujuran, Kesetiaan & Kepercayaan penting dalam hubungan
yang kekal lama sayang..."

cikeiyla tak pernah hilangkan dalam kepala otak cikeiyla kata-kata 2...

cikeiyla rindu sgt2 kat enshah...Belaian, kasih sayang, ucapan cinta & segala yang ada pada diri enshah...

cikeiyla akui, enshah satu2nya lelaki yang berjaya menambat hati cikeiyla untuk selamanya..

"Abang percayalah mungkin kita telah dijodohkan, hati & perasaan ayang hanya untuk abang sorang...
Tiada dua atau tiga dalam hati ayang selain abang Mohd Shah Ishak...Ayang setia menanti abang hadir
dalam kehidupan ayang untuk selamanya..."



11 Jun 2011

Kesepian & Kesunyian

sepi ……..
…..sepi ……..
……….sepi ……
apakah hanya aku yang sepi..?
kuyakin tidak, karena kau kini ada
apakah kau mau berbagi sepimu denganku..?
tak usah kau jawab,disini kita berbagi sepi
tak perlu ada yang bicara diantara kita
sepi…
dingin…
pasti kau tau teman
disinilah ku akan mati..

dalam ingatanku sentiasa ada kamu...
MOHD SHAH ISHAK!!!!!

Always you

10 Jun 2011

:::::cikeiyla - My Heart Says


Semalam cikeiyla sms dengan enshah...yelah nak lepas rindu..

we all sms lah macam biasa, macam selalu ensha akan tanya macam2 dulu...

cikeiyla memang dah paham sangat2 pun..cikeiyla jawab je & ikut je rentak enshah...

tiba2 enshah sms "sayang abang rindu ayang"... tersentuh cikeiyla..

sedih cikeiyla bayangkan enshah dalam hati...cikeiyla jawablah sms enshah 

"ayang lagi rindukan abang"...


Tiba2 hati cikeiyla sebak & sedih kenang balik semua kenangan we all...


Ayang sentiasa sayang & cintakan abang selamanya...Hanya abang dalam hati ayang!!!!

Just Update

Dah lama cikeiyla x update kan...Maklumlah lately cikeiyla & family sbuk dgn kenduri rumah nnek...Byk keje nak kena buat kan...Kira nie last knduri yg besar dkat rumah nnek...Busu cikeiyla kahwin so mmg byk keja lah...

4 hari juga cikeiyla & mak berkampung dkat rumah nnek nie...Macam2 keje nak kena buat...Penat giler...Letih xpyah ckaplah...Kakitangan dah x ramai so masing2 brgilir2lah buat keje...