LamanTulisCikEiyla

19 Jun 2011

  Perlu ke MENGHINA SESAMA SENDIRI ????


cikeiyla ada terbaca tentang seseorang...Maybe cikeiyla dah terlambat utk beri komen / pndapat tp suka ati cikeiyla lah...Blog cikeiyla kan...hihihi

cikeiyla peliklah dgn sikap manusia nie...Bila ada insan yg jujur pada org lain kenapa kita perlu pertikaikan kputusan mereka???Sekurang2nya kan insan2 nie jjur dlm hdup dyaorg, xpyah nak hipokrit...Kalau budak nie kata dya dah takde dara , dah pernah 'maen' or whateverlah ada ke budak nie susahkan hidup yg lain2..Yg kutuk macam2, yg hina, yg keji, yg maki 2 baik sgt ker???Kita sndri tak tau kehidupan org2 mcm nie yg sbenar2nya...Bukan main lg kata org..

cikeiyla bukan nak sokong atau bangga ada insan mcm nie yang dh tersasar jauh tapi just bg pndapat...Ya mmg budak nie mungkin dah wat slah besar bg yang beragama islam,..Tapi bukan ke islam sndiri menyeru umat2nya mmbantu umat lain yg dh sesat...Bukan mencemuh atau menidakkan kehadiran mereka...Betul kan apa cikeiyla cakap...Maaf kalau cikeiyla slah..cikeiyla pun mnusia biasa jgk...Tapi bg cikeiyla sepatut2nya yang kita semua buat just bg nsihat, pndapat yg bernas tak pun bantu budak nie kembalikan...???Bukan biarkan budak nie makin tersasar jauh!!!!

emm bagi cikeiyla masing2 ada pndapat sndiri, so jgn nak judge cikeiyla lain plak..Org2 kita nie kan mcm 2..Bila kita bg pndapat yg tak setuju dgn dyaorg nie mulalah nak hentam sana sini...Macam dah xleh nak wat rundingan...Kalau nak berperang memang pyah nak menanglah...Masing2 berperang mulut jelah nak tnjuk pndapat sape lg hebat!!!!hihihi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan