LamanTulisCikEiyla

22 Ogos 2011

KEMBALI MENULIS


Lama betul Cik Eiyla tak update blog nie ! Bukan apa dalam otak nie tak ada idea nak post lah , satgi ampa kata Cik Eiyla merapu pula ! La nie pun Cik Eiyla tak tau nak post apa , dok membebel ja nie ! Haiishh baru menulis kat blog , macam mana lah nak jadi penulis nie (mmg takda dlm list impian pun) HIHI !
Hmm Cik Eiyla nak story psai Cik Eiyla p interview ari 2 lah ! Time nak p interview 2 memei excited lah kan (dapat gomen punya) !

Dapat surat , depa tulis time dari pukul 8.00 - 5.00 ! of course sapa2 yang dapat surat akan pikir INTERVIEWTERBUKA kan ? ? So Cik Eiyla tnya ayah nak p pukul brapa & ayah cakap lepas balik kebun . Ok ! Esoknya nak p, pkul 9 lebih ayah col sruh siap , ayah nak balik dah ! Cik Eiyla pun col along suruh siap . Dalam pkul 10 we all pun geraklah p Menara Persekutuan dekat Ayer Keroh ! Sampai2 terus Cik Eiyla p kaunter untuk register , last2 boleh pula 'wanita' kaunter nie sound

wanitakaunter  : "kenapa datang lambat ?"
Cik Eiyla  : "interview sampai pkul 5 kan ?"
wanitakaunter  :  hbis suka ati awak nak datang lambat ?"
Cik Eiyla   : "saya tunngu ayah balik kebun !"
wanitakaunter  : dah g tengok senarai nama pastu sain !"

Bengang gila Cik Eiyla ! Boleh pula soung depan orang ramai kan , agak2 ar kalau nak tegur pun ! Cik Eiyla memang bengkek ar lepas 2 ! Jadi frontcounter tapi macam tak ada adab , dengan senyumnya tak ada , mesra apa lagi ! ! Bila time nama Cik Eiyla kena panggil , akak 2 tanya napa Cik Eiyla lambat . Cik Eiyla jawab benda yang betul kan & akak 2 cakap " tak apa dik nanti adik jawablah baik2 yer" ! Ni baru betul bukan main sergah2 jer ! Nama je keje gomen tapi attitude langsung tak ada !

Sementara tunggu nama kena panggil nak masuk dalam , Cik Eiyla boraklah dengan peserta lain(dtg lmbat jgk) . Dya nie dari Muar , sampai2 sesat pulak . Yang bagusnya dya pun pikir macam Cik Eiyla yang interview 2 sampai pukul 5 , so open interview ! ! Masing2 gelak jelah . Giliran kami berdua masuk dalam . Bermulalah sesi interview ! !

Habis 2 Cik Eiyla tengok along Cik Eiyla & anak2 dya dah tunggu , kami pun terus turun p kat kereta ! Along Cik Eiyla cakap , ada budak baru sampai (time 2 lbih kurang dalam pukul 1 kot) . Dya sampai2 terus kena sembur dengan pekerja situ

wanita   : "kenapa awak lambat ?"
peserta   :  "kan interview sampai pkul 5 ?"
wanita   : habis suka2ati awak nak dtg pukul brapa ? Awak igt awak sapa ?"

Lagi teruk dya kena maiki , kesian Cik Eiyla pikir !

p/s  : Lain kali utk mana2 nak hntar surat intrview 2 tolong tulis tarikh betul2 ! ! Contohi SPA tulis tarikh betul2 ! !



Tiada ulasan:

Catat Ulasan