LamanTulisCikEiyla

23 Ogos 2011

:.... Cik Eiyla ....: Berbuka Di Kampung

Cik Eiyla lupa plak time bila we all berkumpul untuk buka nie , rsa dlm 2 week after puasa kot . Walaupun dah basi , Cik Eiyla punya sukalah nak post story basi ! Muahahahaha !

Semua nie ALONG Cik Eiyla yang rancang nak buat barbeque dekat belah ayah pula , slalu dkat rmah nenek belah emak ! Disebabkan dah puasa so we all buat untuk buka puasa lah akhirnya . Semua sedara mara dh setuju nak blik , apa lagi masing2 sponsorlah apa yang patut ! Family Cik Eiyla sponsor ayam n bahan2 for barbeque .



Sampai tarikh yang telah dijanjikan , we all pun mulalah buat kerja msing2( dah mcm nak buat kenduri pula) HUHUHU ! Benda first yang we all buat sediakan tempat untuk barbequelh kan . Bakar arang & sediakan bahan2 yang nak dibakar ! Antara resepi2nya adalah :




Nielah ALONG Cik Eiyla


Yang nie tukang sibuk je


Nielah antara resepi2 yang ada 

--> ayam bakar
--> sosej bakar
--> kentang bakar
-->  jagung bakar(takde pulak dlm gambar nie)
--> ikan bakar






Yang tolong kipas pun boleh tahan ramai jugak ! Maklumlah masing2 pun nak makan kan ? So gilir2lah yang 'mengipas' nie . Macam2 style jugaklah yang keluar time 2 , HihihIHIHI ! 


Yang nie PakItam Cik Eiyla ( POLIS ok ! )


Yang nie sepupu Cik Eiyla
Kak Nadia & Athirah ( nie time lepas buka)


Yang nie pulak PakBusu Cik Eiyla






Macam2 lagi ada sebenarnya bukan yang 'bakar2' je tau . Emak Cik Eiyla sediakan duih kuih @ pencuci mulutnya , sepupu Cik Eiyla buat coleslow & macam2 lagilah . Kira macam malam 2 masing2 kenyang tak terkiralah melantak ! HuhuhuHUHU . 


Homemade Kuih Melaka


Homemade Coleslow


Juadah berbuka Kami Semua !




Dah kenyang we all habiskan makanan yang ada(tak habis pun) , we all pun makan angin kat laur rumah . Sajalah kan dah lama tak berkumpul , yang main mercun pun ada juga(jgn marah yer) . Yang lepak2 dekat luar pun ada , gosip2 sikit kan lama tak jumpa . Yang tak habis2 mengipas pun ada juga nak panaskan baki2 makanan yang tinggal kan , boleh makan sahur pulak . 





Tapi dah puas lepak dekat luar masing2 , masuk rumah balik nak round 2 pula . Masing2 makan macam baru nak buka puasa 2 sedangkan dalam perut dah banyak ! hihhihi . .


Nielah antara moment2 we all sambut puasa & berbuka kat kampung ! Belum raya lagi nie ....


Tiada ulasan:

Catat Ulasan