LamanTulisCikEiyla

05 Oktober 2011

New NOKIA's Smartphone Launched ! NOKIA 700

Dah keluar lagi Nokia Series yang baru . Kali nie series Smartphone lagi . Zaman sekarang memang semua keluar yang smartphone ja,  tak da lagi yang biasa2 . Cik Eiyla search kat internet memang tak da lagi yang biasa2 keluar memang semua series Smartphone, Android ataupun Windows Phone sendiri ! Tapi bila review Nokia 700 nie memang chhannteekkkk sangat2 . Memang betul2 penuhi keperluan kebanyakan orang2 zaman sekarang nie !


Yela sekarang kalau boleh nak canggih, canggih lagi kan ! Dah tak kira apa sekarang nie, Handphone bukan lagi satu kehendak tap adah jadi satu KEPERLUAN ! Memang tak boleh nak ubah lagi pandangan masyarakat zaman sekarang . Budak sekolah rendah pun dah ada Handphone masing2 ! Kalau Cik Eiyla nie jenis suka kumpul h/p memang dah lama Cik Eiyla beli nie ! Tapi Cik Eiyla macam dah muak pula pakai h/p jenis touchscreen nie . Leceh sikitlah klau nak menaip mesej laju2 nie ! Masa mula2 beli dulu memang syok je, bila dah lma2 rasa leceh pula !



Malas Cik Eiyla nak berleter panjang2, jom kita review Nokia 700 nie sama2 nah ! Kalau ada yang rezeki lebih 2 boleh lah pergi mana2 kedai handphone yang berdekatan 2 . Dapatkan sendiri Nokia 700 nie yer ! Series kali nie ada 5 warna pilhan yang diberi Cool Grey, Silver/White, Coral Red, Peacock Blue & Purple !



NOKIA 700

Full Touch Screen & No QWERTY Keyboard !

Bahagian belakang phone

KAMERA 5 megapiksel !


Spesifikasi Untuk Nokia 700 nie :

General & HardwareDate AnnouncedAugust 24, 2011 (3th Quarter)
Network TechnologyGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100
Hardware/Processor CPU1 GHz processor
Dimensions (mm)110 x 50.7 x 9.7
Weight (g)96
SAR Rating-
Available coloursCool Grey, Silver/White, Coral Red, Peacock Blue and Purple
Screen Size3.2 inches, 360 x 640 pixels
Screen ColorAMOLED touchscreen, 16M colors
Line of Text-
Menu Type-
TypeCandybar
QWERTY-KeyboardNo
Navigation KeyAccelerometer & Proximity sensor
Soft Keys-
Other Keys-
Keypad Lighting-
AntennaFixed Internal
PhonebookUnlimited
Internal(MB)2 GB storage
Memory SlotmicroSD (up to 32GB)
Battery TypeLi-Ion 1080 mAh
Stand-by (hrs)Up to 465 h (2G) / Up to 450 h (3G)
TalkTime(min)Up to 7 h 10 min (2G) / Up to 4 h 30 min (3G)
EntertainmentPolyphonicYes
Customization-
MP3Yes
FM RadioYes
TV ReceiverNull
Video RecordYes, 720p@30fps
Video SupportMP4/H.263/H.264 player
Audio SupportMP3/WAV/еAAC+/WMA player
Voice Support-
GamesYes + downloadable
MessagingSMSYes
Total SMS-
MMSYes
EMSNo
EmailYes
Instant MessengingYes
Push-To-Talk-
ConnectivityHSDPAHSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WIFI/WLANWi-Fi 802.11 b/g
3GYes
GPSYes
EDGEClass 33
GPRSClass 33
BluetoothYes, v3.0 with A2DP, EDR (A2DP)
USB PortYes
Infrared (IrDA)No
Data Cablev2.0 microUSB
Data Modem-
SoftwarePlatform / OSSymbian Belle OS
Java (J2ME)Yes ,MIDP 2.1
WAPNo Info
BrowserWAP 2.0/xHTML, HTML, RSS feeds
Predictive Text EntryYes
Speech Codecs-
PIM Application-
Other ApplicationsNFC support, Digital compass, Photo editor, Organizer,Voice command/dial,Flash Lite 4.0
PersonalsThemesNo Info.
Caller IDPhotocall
Profile ID-
Camera SpecificationsLens TypeCMOS, 5.0 Megapixel
Digital zoom-
Max. Resolution2592х1944
FlashYes
Night ModeNo
Multi Shot-
Frame- Types
Extra FeaturesGeo-tagging, fixed focus, LED flash
Photo Format-
VideoYes, 720p@30fps
Video Format-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan