LamanTulisCikEiyla

27 Mei 2011

::::::cikeiyla - Kenangan Yang Harus Dilupa


First cikeiyla nak minta kalau2 "abang" cikeiyla(enshah) terbaca entry nie jangan salah paham ok...cikeiyla just nak share je bukan ada maksud tersirat pun...JUST FOR FUN ok!!!
cikeiyla just nak share pasal exboyfriend cikeiyla..hihihihi..Bukan nak bangga or menunjuk2 tapi saja je tau..

First cikeiyla nak story pasal first cikeiyla sampai kat Sg Petani tempat cikeiyla study dulu..Mula2 memanglah solo kan yelah freshie lah katakan..hihihihi..Sebelum cikeiyla sambung study kat Kolej PTPL Sg Petani nie, cikeiyla study dekat ILP Selandar for SKM 2 Kejuruteraan Komputer(Multimedia Interaktif)...cikeiyla ada lagi contact2 dengan geng2 ILP dulu..Ada sorang mamat nie, we all just SMS je...nak kata call upun jarang sangat2...

His name A__Q atau pggilan kat ILP Tampoi...Bila we all dah selalu contact, we all pun decide nak couple..Baynagkan we all couple just melalui H/P je..Tapi lama2 baru cikeiyla sedar, mamat nie just nak duit jer..(macam cikeiyla nie anak dato' pula)hohoho..cikeiyla pun clash dengan mamat nie..After that cikeiyla couple dengan mamat kolej..Budak pelancongan nama dia AM__U_ A__RA_...Tapi sebenarnya time cikeiyla dengan mamat ILP lagi dah start SMS dengan mamat PTPL nie..

We all pun couple lah..Mula2 memang ok lah kan..Kentut pun wangi hihihi...Sampailah satu masa time 2 cikeiyla ingat lagi kolej cuti for Raya Haji..cikeiyla follow housemate balik kampung dia dekat Perlis..Petang 2 we all jalan2lah kat sungai sebelah rumah nenek dya..Tiba2 cikeiyla dapat mesej from mamat PTPL nie..Lebih kurang macam nielah.."deqla kita putus jelah yer" (deqla 2 panggilan cikeiyla kat rumah)emm senang kan ayat dya??Macam xder feeling jer..Tapi yang cikeiyla pelik, cikeiyla x rasa apa2 pun..cikeiyla just reply SMS dya "emm ok lah"..sebab sebenarnya dah ada kes sebelum 2..Ada seorang perempuan nie SMS & col cikeiyla marah2 kata mamat nie hak dya..Siap dengan sepupu dya sekali tolong back up kan..

Lepas that case,cikeiyla solo balik...Tapi cikeiyla tengah rapat dengan seseorang..Budak kolej jugak just tua dari cikeiyla nama dya F__AR(cikeiyla pggil Farid Kamil)..Rupa2nya Farid Kamil nie dah lama usha cikeiyla(ceewwah perasan pulak..)Mamat nie ada mintak tolong housemate cikeiyla..Kak As nama dya..cikeiyla memang rapat dengan dya..We all pun contactlah satu sama lain..First date kami cikeiyla teman dya makan..kira dinnerlah..cikeiyla teman jer,,biasalah first time jumpa malulah konon..Then we all jalan2 dekat Jam Besaq Sg Petani..Baru jumpa sekali tapi we all dah mesra...

Start dari 2 we all selalu keluar..Dekat kolej pun selalu jumpa..cikeiyla selalu ingatkan dya time kelas, tolong kejutkan dya(col jelah yer)...But jangan salah paham, we all just rapat sebagai adik & abang..Dalam phone masing2 we all save nama kami as "adik skandal sayang" & "abang skandal comel"..LOL...lawak betullah..Kalau ampa semua tengok memang nampak we all macam couple..Tapi TIDAK!!!!

cikeiyla ada mintak tolong dya bawa cikeiyla p Alor Setar kononnya nak pulangkan barang2 mamat PTPL 2..we all pn p lah naik motor..Nak patah pinggang cikeiyla..Tapi sampai kat AS bukan p pun rumah mamat PTPL 2..cikeiyla tnya Farid Kamil nie nape xnak p..Dya jawab sebenarnya dya memang nak bawak cikeiyla jalan2 kat AS nie..Bukan sebab lain pun...Sukanya cikeiyla dengar time 2..hihihihi..

Lama kelamaan cikeiyla makin rapat dengan Farid kamil nie..waahhh sensasi gitu..Tapi x lama mana pun..Dalam awal tahun 2008 cikeiyla start kenal "abang" cikeiyla(ENSHAH)..cikeiyla mesti jaga hati mylove kan..So cikeiyla lost contact dengan Farid Kamil..hiihihi..

And now PUTERA dalam hati cikeiyla just my ENSHAH!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan